Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

El Túnel del Cadí un altre cop en venda

El banc brasiler que l'any 2012 va comprar el Túnel a la Generalitat, obté dos anys després 86'9 milions d'euros de beneficis per la seva venda.

 CLARA MAGNET 03-12-2014

Els Túnels del Cadí i de Vallvidrera van privatitzar-se l'any 2012 per part del govern d'Artur Mas, l'actual president de la Generalitat de Catalunya. Seguidament, es va obrir un concurs per trobar entitats compradores d'accions dels túnels, que van acabar adquirint el banc brasiler BGT Pactual i el grup de concessions de La Caixa, Abertis. Amb aquesta privatització, la Generalitat rebria teòricament 430 milions d'euros en un període de 25 anys amb l'objectiu de reduir el dèficit pressupostari de la institució. A la pràctica, però, no va ser així, evidenciant, d'aquesta manera, el joc d'interessos de l'actual govern.

Ara, BGT Pactual ha venut per 146'45 milions d'euros les accions rebudes de la privatització dels Túnels al fons de capital de risc Ardiau. El banc controlava el 65% de les inversions, mentre que Abertis ho feia en un 35%. Així doncs, tenint en compte que l'entitat brasilera va comprar inicialment aquest percentatge per 56'9 milions d'euros, el resultat de la venda ha estat més del doble, obtenint, així, un benefici de 86,9 milions d'euros.

No era el primer cop que BGT Pactual havia invertit en concessions del govern català. Poques setmanes desprès d'haver signat l'acord sobre els Túnels, el banc va anunciar que compraria el 37% de les accions de la privatització de la gestió d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL). Això va provocar molta més polèmica que els altres negocis que havia fet amb la Generalitat.

Amb la venda dels Túnels, la Generalitat havia de rebre 310 milions d'euros en el primer pagament i 120 milions durant els 25 anys següents. El banc, però, només va pagar la xifra de 59'5 mencionada anteriorment. A més, Abertis, l'altre inversor, va tenir dificultats a l'hora de tancar l'operació, tot i que la Generalitat mai no va admetre cap problema i va qualificar els tractes amb Abertis com un «exemple de col·laboració público-privada». Cal recordar que, a dia d'avui, passar pel Túnel del Cadí només una vegada té un cost de gairebé 12 euros.

Etiquetes: notícia